Iščete ponudnika za 3D tisk?

Nudimo vam namreč 3D print najrazličnejših izdelkov, saj je s 3D tiskalniki dandanes možno natisniti praktično karkoli.

Kdaj izbrati 3D print?

3D print oziroma 3D tisk nam omogoča izdelavo prototipov, modelov, maket, figure in še marsikaj drugega. Njihova glavna prednost je v tem, da je možno z njimi na enostaven način ustvariti tudi zelo kompleksne oblike. Poleg tega pa gre za cenovno ugodno rešitev, kar je še dodaten plus.

Če bi radi natisnili določen izdelek v 3D obliki ali se ukvarjate z izdelavo prototipa, pri čemer bi vam prav prišel tudi 3D tisk? Potem smo pravi naslov za vas!

3D print predstavlja tehnologijo prihodnosti, ki jo lahko že danes izkoristite sebi v prid. Predstavlja namreč eno od najhitrejših poti od ideje do konkretnega 3D izdelka. Njegove glavne prednosti so:

  • možnost tiska zelo raznolikih oblik,
  • možnost izdelave tudi zelo kompleksnih oblik,
  • velika natančnost pri izdelavi,
  • možnost uporabe različnih materialov,
  • cenovna ugodnost.
tehnologije 3D tiska
Tehnologija Delovna prostornina Debelina sloja
FDM 350x350x400mm 0.1-0.3mm
SLA 225x125x225mm 0.05mm
ali ste vedeli?

Kako poteka 3D tisk?

Gre za aditivno tehnologijo – to pomeni, da se pri tiskanju ena na drugo nalagajo zaporedne plasti materiala, pri čemer nastane 3D objekt. Slednjega je treba najprej narisati v obliki digitalnega modela na računalniku, nato pa se ga s pomočjo 3D tiskalnika natisne.

Pri tem se uporabljajo različne tehnologije – za najpogostejšega velja tako imenovani SLA print ali stereolitografija, prav tako pa se v ta namen uporabljajo tudi DLP in LCD print. Vsaka od omenjenih tehnologij tiskanja ima drugačne lastnosti, kar vpliva tudi na končni rezultat. Zaradi tega je zelo pomembno, da izberete ustrezno tehnologijo glede na vrsto izdelka, zahtevano natančnost pri izdelavi, material izdelave, velikost izdelka itd. Pri tem vam lahko tudi strokovno svetujemo.

3D print cena

Eden od razlogov, da je 3D print v zadnjem času postal tako zelo priljubljen, je tudi njegova cena. Ta je z razvojem tehnologije postala zelo dostopna, zato gre za eno cenovno najbolj ugodnih tehnologij za izdelavo 3D izdelkov. Cena je sicer odvisna od tega, kakšno tehnologijo 3D tiska in kakšen material uporabimo, pa tudi od tega, za kakšen izdelek gre ter kakšne so njegove dimenzije. Če vas zanima točna cena za 3D print določenega izdelka, je najbolje, če nas kontaktirate ali nam pošljete povpraševanje!

projekti