Prototipiranje ali izdelava novega izdelka

Prototipiranje je postopek izdelave novega izdelka. Ena od pomembnih faz tega postopka je tudi izdelava prototipov. Z njimi lahko preverimo, ali bo imel bodoči izdelek ustrezne lastnosti, konstrukcijo in obliko oziroma ali deluje tako, kot smo si zamislili. Čeprav gre za kompleksen proces, pa danes na srečo obstajajo tehnologije, ki močno olajšajo prototipiranje. Z njimi izdelava prototipov poteka hitreje in je za povrhu vsega še cenejša.

Izdelava prototipov in njihovo testiranje

Izdelava prototipov je v prvi vrsti namenjena njihovemu testiranju. V realnem okolju si prototip zagotovo lažje predstavljamo kot v virtualnem okolju. Če potrebujete izdelavo prototipov, je naše podjetje zagotovo prava izbira, saj to področje dobro obvladamo. Poleg tega pa vam lahko pomagamo tudi pri izboljšavah vašega prototipa oziroma poskrbimo za celoten postopek prototipiranja. Z našo pomočjo, tehničnim znanjem in orodji, ki jih imamo na voljo, bo prototipiranje gotovo veliko bolj uspešno.

kaj zmoremo
Firstname Lastname Age
Jill Smith 50
Eve
94
ali ste vedeli?

Kako poteka prototipiranje?

Za testiranje prototipa je pomembno, da tega izdelamo v 2D ali 3D obliki tako, da si ga lahko ogledamo iz vseh strani, primemo v roke, preizkusimo itd. Izdelava prototipa je veliko lažja, če se pri tem poslužimo metode reverse engineering. Takšno vzvratno inženirstvo se uporablja takrat, ko želimo izdelati enak ali podoben izdelek tistemu, ki ga že imamo. Reverse engineering nam omogoča, da lahko digitalno rekonstruiramo določen izdelek, nato pa po želji spreminjamo njegove lastnosti in ga prilagajamo svojim potrebam. Tako lahko v najkrajšem možnem času ustvarimo nov, izboljšan prototip.

Hitra izdelava prototipov

Z uporabo metode reverse engineering lahko v našem podjetju poskrbimo za to, da je izdelava prototipov čim hitrejša in čim bolj enostavna. Pri tem se poslužujemo različnih tehnologij, odvisno od tega, za kakšen izdelek gre. Vsekakor pa poskrbimo za to, da prototipiranje poteka čim bolj učinkovito.

projekti